Comisia deschide două investigații aprofundate în temeiul Regulamentului privind subvențiile străine în sectorul energiei solare fotovoltaice

Comisia deschide două investigații aprofundate în temeiul Regulamentului privind subvențiile străine în sectorul energiei solare fotovoltaice.

Astăzi, 3 aprilie, Comisia a lansat două investigații aprofundate în temeiul Regulamentului privind subvențiile străine. Investigațiile se referă la rolul potențial de denaturare a pieței al subvențiilor străine acordate ofertanților în cadrul unei proceduri de achiziții publice. Comisia va evalua dacă operatorii economici în cauză au beneficiat de un avantaj necuvenit pentru a câștiga contracte de achiziții publice în UE.

Investigațiile lansate astăzi sunt rezultatul notificărilor transmise, pe de o parte, de Grupul Enevo, inclusiv de LONGi Solar Technologie GmbH și, pe de altă parte, de Shanghai Electric UK Co. Ltd. și de Shanghai Electric Hong Kong International Engineering Co. Ltd. Procedura publică relevantă a fost lansată de o autoritate contractantă română (Societatea PARC fotofotovoltaic ROVINARI EST S.A.) pentru proiectarea, construirea și exploatarea unui parc fotovoltaic în România, cu o putere instalată de 110 MW. Acest proiect este finanțat parțial din Fondul UE pentru modernizare.

Vezi mai mult…

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours