EUDIRECT
EUDIRECT

#EuroAȘI2⃣0⃣2⃣2⃣ este Anul European al Tineretului, motiv numai bun de a-ți oferi o doză consistentă de inspirație. Îți vom prezenta tineri care au știut să profite la maximum de oportunitățile europene. Azi, energia ne vine de la Ecaterina Perju de la Erasmus Student Network – ESN Iasi, cu a sa experiență Erasmus


#EuroAȘI

În 2⃣0⃣2⃣2⃣ – Anul European al Tineretului, programul Erasmus➕ împlinește 3⃣5⃣ de ani.

Ce ➕ îți aduce o experiență Erasmus❓ Ia uite ce ne spune Iolanda Bogleş, președintele Erasmus Student Network – ESN Iasi👇


Exact așa cred și tinerii noștri #EuroAȘI


Ne uităm la el cu atât de multă admirație (nu că ar fi al nostru🙃🙃…), dar fiecare părinte căruia îi pleacă puiul departe și își întinde aripile spre maturizare, știință și performanță, poartă cu el mulțumirea eternă că frântură din propria-i ființă strălucește demn, cultivând mai departe valoarea prin muncă, pasiune, cunoștințe și dedicare.

cu Eduard Enasescu şi Vlad Enasescu.


Cafeaua noastră este colorată azi, mai ales că e una aniversară: Prietena noastră, Georgiana Curea sărbătorește și ne povestește despre cariera sa europeană.


În Anul European al Tineretului, programul 𝐄𝐫𝐚𝐬𝐦𝐮𝐬+ face 3⃣5⃣ de ani. 3⃣5⃣ de ani în care studenți de toate vârstele au avut nenumărate oportunități de împlinire în alte țări. Oare cum se vede acest program din perspectiva profesorilor❓

Iată, tânăra noastră prietenă, prof. Carmen Stadoleanu, de la Cercul de Studii Europene – Palatul Copiilor Iași ne-a adus o mărturie extreeeem de … senină și plină de JOY – bucurie


#EuroAȘI Deschidem în forță săptămâna, cu doza de inspirație pe care ne-o dă mărturia prietenei noastre Raluca Varlan-Bondor de la Institut français Iaşi.

Iată ce înseamnă pentru ea stagiul pe care l-a făcut în cadrul unei instituții europene. Suntem în Anul European al Tineretului și în perioada în care 🇫🇷 Franța asigură președinția 🇪🇺 Consiliului UE.

Ce legătură au toate astea cu tine❓ Citește ce a scris Raluca❗


O cunoaștem de ani buni, de când am participat cu uimire și multă curiozitate la prima ediție a Model European Union Iasi, simularea procesului legislativ al UE. De la Bruxelles, Andreea ne mărturisește cum a (re)descoperit „ce înseamnă Uniunea Europeană, cum lucrează instituțiile și ce fac acestea pentru noi, cetățenii”.
Pentru că suntem în Anul European al Tineretului, vrem să îți punem la îndemână exemple de tineri ca tine, care explorează cu mult curaj oportunitățile europene. Astăzi, e rândul prietenei noastre Andreea Șerban, #EUYoungMultiplier, să-ți ofere o consistentă doză de inspirație.


Smaranda Azamfirei nu e doar voluntara noastră, este și una dintre beneficiarele 𝐄𝐫𝐚𝐬𝐦𝐮𝐬+ și ale 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐬𝐜𝐨𝐥𝐚, programul Parlamentului European creat pentru a-i informa pe tineri despre procesul de integrare europeană şi pentru a promova participarea lor la construcţia Uniunii Europene.

Împreună cu echipe de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Iași, liceul pe care l-a absolvit, Smaranda a avut experiențe minunate cu mobilități Erasmus în Irlanda și Germania și a fost la Strasbourg, la sediul PE, unde s-a întâlnit cu sute de tineri din întreaga UE pentru a împărtăşi idei, gânduri, opinii şi pentru a concura pe mai multe teme privind viitorul Europei.

2022 este Anul European al Tineretului și sperăm ca mărturia Smarandei să te inspire și pe tine să experimentezi diferitele oportunități europene pe care le ai la îndemână.


Exact ca împăratul din poveste, cu un ochi râdem, cu celălalt plângem. De luni, 2 mai, o parte importantă a echipei EUROPE DIRECT Iași își ia zborul din cuibul nostru, pentru o carieră în justiție.
Aurelia, voluntara noastră, ne-a fost alături în ultimii ani, cu energia, entuziasmul, eleganța, pasiunea și discreția sa.

Suntem în Anul European al Tineretului și vrem să îți punem la dispoziție exemple de tineri ca tine, care explorează cu mult curaj oportunitățile pe care le au în Europa. Astăzi, i-a venit rândul prietenei noastre Aurelia Vasilache să-ți ofere o consistentă doză de inspirație. Mulțumim pentru tot, dragă Aura, mult succes


O știm din 2018, când era voluntar EdJust-Educaţie Juridică în şcoli și le vorbea copiilor și tinerilor învitați la sediul nostru despre drepturile lor.

✅ În 2020, chiar la începutul pandemiei, era în Italia, într-o fabuloasă experiență internațională și ne trimitea rețete pentru concursul nostru gastronomic pe care l-am organizat pentru Ziua Europei.

🟢 Săptămânile acestea ne-a fost alături la activitățile pentru tineri ca stagiar și masterand la Centrul de Studii Europene – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

📝 Acum ne povestește cum a transformat-o voluntariatul în cadrul Corpului European de Solidaritate.

🖍 Doza de inspirație de astăzi ne vine de la prietena noastră Angela Gabor.

2⃣0⃣2⃣2⃣ este Anul European al Tineretului, an în care îți punem la dispoziție exemple de tineri ca tine, care explorează cu multă îndrăzneală oportunitățile pe care le au în UE. Urmărește-i, fă-ți curaj și profită de tot ce îți oferă Europa❗


2⃣0⃣2⃣2⃣ este Anul European al Tineretului. De aceea, îți punem la dispoziție exemple de tineri ca tine, care explorează cu mult curaj oportunitățile europene.

Inspirația de astăzi ne vine de la prietenii noștri SUPER TINERI, prin vocea artistei Kübra Akarsu din Turcia. Kübra este voluntar în cadrul proiectului Arts Lab 3.0, finanțat de 𝐂𝐨𝐫𝐩𝐮𝐥 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐬𝐨𝐥𝐢𝐝𝐚𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞, cu sprijinul Uniunii Europene. Kübra, çok teşekkürler, mulțumim❗


Ne declarăm iar admirația pentru prietenii noștri SUPER TINERI. Cu ajutorul lor, astăzi, cu puțin timp înainte de 9 mai – Ziua Europei, dorim să te inspirăm să experimentezi diferitele oportunități europene pe care le ai la îndemână.

Doza de motivare ne vine de la Demet Durdu din Turcia, artistă în sticlă și ceramistă și, în ultimele 8 luni, voluntar în cadrul proiectului Arts Lab 3.0, finanțat de 𝐂𝐨𝐫𝐩𝐮𝐥 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐬𝐨𝐥𝐢𝐝𝐚𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞, cu sprijinul Uniunii Europene. Demet, çok teşekkür ederim, mulțumim❗

Ai între 18 și 30 de ani și ți-ai dori să ajuți o comunitate mai mare, din Europa sau din lume❓

Tinerii care doresc să se implice în astfel de activități trebuie să se înscrie pe portalul 𝐂𝐨𝐫𝐩𝐮𝐥ui 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐬𝐨𝐥𝐢𝐝𝐚𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞. Acesta este un loc de întâlnire pentru tinerii și organizațiile care au obținut un grant în vederea desfășurării de activități. Finanțarea oferită de 𝐂𝐨𝐫𝐩𝐮𝐥 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐬𝐨𝐥𝐢𝐝𝐚𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 li se acordă sub formă de granturi organizațiilor, prin intermediul cererilor de propuneri. SUPER TINERI este o astfel de organizație.


2⃣0⃣2⃣2⃣ este Anul European al Tineretului, în care îți punem la dispoziție exemple de tineri ca tine, care explorează cu mult curaj oportunitățile europene.

Astăzi, cu sprijinul prietenilor noștri de la Erasmus Student Network – ESN Iasi, ți-l prezentăm pe clarinetistul italian Luigi Mancini, care a venit în octombrie 2021, la Iași și deși mobilitatea sa Erasmus ar trebui să se termine luna aceasta, a hotărât să mai rămână până la sfârșitul anului academic, atras de farmecul orașului, a evenimentelor culturale de la noi și, bineînțeles, de energia voluntarilor ESN Iași.

Caro Luigi, ti ringraziamo per tutte le tue parole, sei un esempio per tutti noi❗

Parcă vedem acum cu alți ochi orașul după această mărturie a lui Luigi și parcă altfel vedem ce înseamnă oportunități europene pentru tinerii din Uniunea Europeană

COMENTARII RECENTE