EUDIRECT
EUDIRECT

#EuroAȘI2⃣0⃣2⃣2⃣ este Anul European al Tineretului, motiv numai bun de a-ți oferi o doză consistentă de inspirație. Îți vom prezenta tineri care au știut să profite la maximum de oportunitățile europene. Azi, energia ne vine de la Ecaterina Perju de la Erasmus Student Network – ESN Iasi, cu a sa experiență Erasmus


#EuroAȘI

În 2⃣0⃣2⃣2⃣ – Anul European al Tineretului, programul Erasmus➕ împlinește 3⃣5⃣ de ani.

Ce ➕ îți aduce o experiență Erasmus❓ Ia uite ce ne spune Iolanda Bogleş, președintele Erasmus Student Network – ESN Iasi👇


Exact așa cred și tinerii noștri #EuroAȘI


Ne uităm la el cu atât de multă admirație (nu că ar fi al nostru🙃🙃…), dar fiecare părinte căruia îi pleacă puiul departe și își întinde aripile spre maturizare, știință și performanță, poartă cu el mulțumirea eternă că frântură din propria-i ființă strălucește demn, cultivând mai departe valoarea prin muncă, pasiune, cunoștințe și dedicare.

cu Eduard Enasescu şi Vlad Enasescu.


Cafeaua noastră este colorată azi, mai ales că e una aniversară: Prietena noastră, Georgiana Curea sărbătorește și ne povestește despre cariera sa europeană.


În Anul European al Tineretului, programul 𝐄𝐫𝐚𝐬𝐦𝐮𝐬+ face 3⃣5⃣ de ani. 3⃣5⃣ de ani în care studenți de toate vârstele au avut nenumărate oportunități de împlinire în alte țări. Oare cum se vede acest program din perspectiva profesorilor❓

Iată, tânăra noastră prietenă, prof. Carmen Stadoleanu, de la Cercul de Studii Europene – Palatul Copiilor Iași ne-a adus o mărturie extreeeem de … senină și plină de JOY – bucurie


#EuroAȘI Deschidem în forță săptămâna, cu doza de inspirație pe care ne-o dă mărturia prietenei noastre Raluca Varlan-Bondor de la Institut français Iaşi.

Iată ce înseamnă pentru ea stagiul pe care l-a făcut în cadrul unei instituții europene. Suntem în Anul European al Tineretului și în perioada în care 🇫🇷 Franța asigură președinția 🇪🇺 Consiliului UE.

Ce legătură au toate astea cu tine❓ Citește ce a scris Raluca❗


O cunoaștem de ani buni, de când am participat cu uimire și multă curiozitate la prima ediție a Model European Union Iasi, simularea procesului legislativ al UE. De la Bruxelles, Andreea ne mărturisește cum a (re)descoperit „ce înseamnă Uniunea Europeană, cum lucrează instituțiile și ce fac acestea pentru noi, cetățenii”.
Pentru că suntem în Anul European al Tineretului, vrem să îți punem la îndemână exemple de tineri ca tine, care explorează cu mult curaj oportunitățile europene. Astăzi, e rândul prietenei noastre Andreea Șerban, #EUYoungMultiplier, să-ți ofere o consistentă doză de inspirație.


Smaranda Azamfirei nu e doar voluntara noastră, este și una dintre beneficiarele 𝐄𝐫𝐚𝐬𝐦𝐮𝐬+ și ale 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐬𝐜𝐨𝐥𝐚, programul Parlamentului European creat pentru a-i informa pe tineri despre procesul de integrare europeană şi pentru a promova participarea lor la construcţia Uniunii Europene.

Împreună cu echipe de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Iași, liceul pe care l-a absolvit, Smaranda a avut experiențe minunate cu mobilități Erasmus în Irlanda și Germania și a fost la Strasbourg, la sediul PE, unde s-a întâlnit cu sute de tineri din întreaga UE pentru a împărtăşi idei, gânduri, opinii şi pentru a concura pe mai multe teme privind viitorul Europei.

2022 este Anul European al Tineretului și sperăm ca mărturia Smarandei să te inspire și pe tine să experimentezi diferitele oportunități europene pe care le ai la îndemână.


Exact ca împăratul din poveste, cu un ochi râdem, cu celălalt plângem. De luni, 2 mai, o parte importantă a echipei EUROPE DIRECT Iași își ia zborul din cuibul nostru, pentru o carieră în justiție.
Aurelia, voluntara noastră, ne-a fost alături în ultimii ani, cu energia, entuziasmul, eleganța, pasiunea și discreția sa.

Suntem în Anul European al Tineretului și vrem să îți punem la dispoziție exemple de tineri ca tine, care explorează cu mult curaj oportunitățile pe care le au în Europa. Astăzi, i-a venit rândul prietenei noastre Aurelia Vasilache să-ți ofere o consistentă doză de inspirație. Mulțumim pentru tot, dragă Aura, mult succes


O știm din 2018, când era voluntar EdJust-Educaţie Juridică în şcoli și le vorbea copiilor și tinerilor învitați la sediul nostru despre drepturile lor.

✅ În 2020, chiar la începutul pandemiei, era în Italia, într-o fabuloasă experiență internațională și ne trimitea rețete pentru concursul nostru gastronomic pe care l-am organizat pentru Ziua Europei.

🟢 Săptămânile acestea ne-a fost alături la activitățile pentru tineri ca stagiar și masterand la Centrul de Studii Europene – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

📝 Acum ne povestește cum a transformat-o voluntariatul în cadrul Corpului European de Solidaritate.

🖍 Doza de inspirație de astăzi ne vine de la prietena noastră Angela Gabor.

2⃣0⃣2⃣2⃣ este Anul European al Tineretului, an în care îți punem la dispoziție exemple de tineri ca tine, care explorează cu multă îndrăzneală oportunitățile pe care le au în UE. Urmărește-i, fă-ți curaj și profită de tot ce îți oferă Europa❗


2⃣0⃣2⃣2⃣ este Anul European al Tineretului. De aceea, îți punem la dispoziție exemple de tineri ca tine, care explorează cu mult curaj oportunitățile europene.

Inspirația de astăzi ne vine de la prietenii noștri SUPER TINERI, prin vocea artistei Kübra Akarsu din Turcia. Kübra este voluntar în cadrul proiectului Arts Lab 3.0, finanțat de 𝐂𝐨𝐫𝐩𝐮𝐥 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐬𝐨𝐥𝐢𝐝𝐚𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞, cu sprijinul Uniunii Europene. Kübra, çok teşekkürler, mulțumim❗


Ne declarăm iar admirația pentru prietenii noștri SUPER TINERI. Cu ajutorul lor, astăzi, cu puțin timp înainte de 9 mai – Ziua Europei, dorim să te inspirăm să experimentezi diferitele oportunități europene pe care le ai la îndemână.

Doza de motivare ne vine de la Demet Durdu din Turcia, artistă în sticlă și ceramistă și, în ultimele 8 luni, voluntar în cadrul proiectului Arts Lab 3.0, finanțat de 𝐂𝐨𝐫𝐩𝐮𝐥 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐬𝐨𝐥𝐢𝐝𝐚𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞, cu sprijinul Uniunii Europene. Demet, çok teşekkür ederim, mulțumim❗

Ai între 18 și 30 de ani și ți-ai dori să ajuți o comunitate mai mare, din Europa sau din lume❓

Tinerii care doresc să se implice în astfel de activități trebuie să se înscrie pe portalul 𝐂𝐨𝐫𝐩𝐮𝐥ui 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐬𝐨𝐥𝐢𝐝𝐚𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞. Acesta este un loc de întâlnire pentru tinerii și organizațiile care au obținut un grant în vederea desfășurării de activități. Finanțarea oferită de 𝐂𝐨𝐫𝐩𝐮𝐥 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐬𝐨𝐥𝐢𝐝𝐚𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 li se acordă sub formă de granturi organizațiilor, prin intermediul cererilor de propuneri. SUPER TINERI este o astfel de organizație.


2⃣0⃣2⃣2⃣ este Anul European al Tineretului, în care îți punem la dispoziție exemple de tineri ca tine, care explorează cu mult curaj oportunitățile europene.

Astăzi, cu sprijinul prietenilor noștri de la Erasmus Student Network – ESN Iasi, ți-l prezentăm pe clarinetistul italian Luigi Mancini, care a venit în octombrie 2021, la Iași și deși mobilitatea sa Erasmus ar trebui să se termine luna aceasta, a hotărât să mai rămână până la sfârșitul anului academic, atras de farmecul orașului, a evenimentelor culturale de la noi și, bineînțeles, de energia voluntarilor ESN Iași.

Caro Luigi, ti ringraziamo per tutte le tue parole, sei un esempio per tutti noi❗

Parcă vedem acum cu alți ochi orașul după această mărturie a lui Luigi și parcă altfel vedem ce înseamnă oportunități europene pentru tinerii din Uniunea Europeană


#EuroAȘI #AnulEuropeanAlTineretului #EuropeanYearOfYouth #EYY2022

#Erasmus#StrongerToghether

2⃣0⃣2⃣2⃣ nu este doar Anul European al Tineretului, ci este și un an aniversar pentru programul Erasmus➕, care împlinește 3⃣5⃣ de ani. Știi deja că dorim să te inspirăm să experimentezi tot ceea ce înseamnă oportunitate europeană.

Oare cum e să fii tânăr profesor în România și să descoperi mobilitățile Erasmus❓

Ne răspunde prof. Elisabeta Aghiorghiesei, de la Școala Gimnazială Grajduri, județul Iași, care ne dăruiește, astăzi, motivație și … inspirație, din partea echipei proiectului Health – Erasmus Project. Nouă ne-a plăcut mult mărturia sa, citește și tu❗


#EuroAȘI #AnulEuropeanAlTineretului #EuropeanYearOfYouth #EYY2022 #Erasmus #StrongerToghether

2⃣0⃣2⃣2⃣, anul în care programul Erasmus împlinește 3⃣5⃣ de ani, este și Anul European al Tineretului, în care dorim să te facem să explorezi oportunitățile pe care ți le pune Europa la picioare. Mărturia de astăzi a campaniei noastre e cu și despre profi, că da, și ei se școlesc în continuare. Și da, și ei au nevoie de inspirație, de conexiune, de valori comune împărtășite. Prof. Ilie Eliza de la Colegiul Economic Administrativ exact despre asta vorbește: despre inspirație, conexiune și … mai bine citești tu 👇


#EuroAȘI #AnulEuropeanAlTineretului #EuropeanYearOfYouth #EYY2022 #Erasmus #StrongerToghether

Ne saltă inima de bucurie când vedem cum ne privesc erasmușii care studiază în orașul nostru. Astăzi, cu ajutorul prietenilor noștri din Erasmus Student Network – ESN Iasi, avem mărturia tinerei İrem Yurdulu, din Turcia, studentă la Psihologie, la noi, la Iași. Thank you, çok teşekkür ederim, mulțumim, İrem❗

Nu știm dacă diamantele sunt pentru totdeauna – așa cum se zice, dar avem certitudinea că experiențele Erasmus rămân pentru totdeauna în suflet.

Pentru că 2⃣0⃣2⃣2⃣ este Anul European al Tineretului, dorim să-ți oferim exemple de tineri ca tine, care și-ai făcut curajul de a explora cu mult curaj oportunitățile pe care le au în Uniunea Europeană.


#EuroAȘI #AnulEuropeanAlTineretului #EuropeanYearOfYouth #EYY2022 #Erasmus #strongertoghether

Se zice că marțea sunt trei ceasuri rele, dar noi contrazicem acest lucru.

Pentru noi, această marți este foarte norocoasă, pentru că, datorită prietenilor noștri de la Erasmus Student Network – ESN Iasi, ți-o prezentăm pe Verena, de la care ne luăm inspirația europeană.

Verena Kuhn din Freiburg, Germania, a venit în februarie, la Iași, cu o mobilitate Erasmus+. A găsit aici oameni frumoși, experiențe pline de farmec și, mai ales, o certitudine: ”… în fiecare zi când mă gândesc la Erasmus-ul meu și la faptul că am ales să vin în România, sunt fericită și 100% sigură că a fost decizia corectă”. Vielen herzlichen Dank, Verena ❗❤️❤️❤️

Suntem în Anul European al Tineretului 2⃣0⃣2⃣2⃣, așa că dorim să-ți oferim exemple de tineri ca tine, care explorează cu mult curaj oportunitățile pe care le au în Uniunea Europeană.


#EuroAȘI #AnulEuropeanAlTineretului #EuropeanYearOfYouth #EYY2022 #Erasmus #strongertoghether

2⃣0⃣2⃣2⃣ este Anul European al Tineretului, cel în care dorim să te inspirăm să-ți iei zborul către nenumăratele oportunități pe care Uniunea Europeană ți le oferă, de aceea ne străduim să găsim tineri curajoși care nu ezită să le exploreze din plin.

Inspirația europeană ne vine, astăzi, din zâmbetele largi ale tinerei Esen Aydin din Turcia, aflată de câteva luni, la Iași, cu o mobilitate Erasmus+. Experiența aceasta i-a depășit așteptările, nu doar prin oamenii pe care i-a cunoscut, iar aici prietenii noștri din Erasmus Student Network – ESN Iasi au avut un rol esențial, ci și prin faptul că descoperirea țării noastre i-a dezvăluit multe lucruri despre propria cultură. Thank you, çok teşekkür ederim, mulțumim, Aydin❗


#EuroAȘI #AnulEuropeanAlTineretului #EuropeanYearOfYouth #EYY2022 #Erasmus #strongertoghether

Astăzi avem un #EuroAS cu totul și cu totul special, ca toți #EuroAȘII noștri 😉, de la care sperăm să te inspiri să explorezi oportunitățile europene pe care le ai la îndemână, mai ales în Anul European al Tineretului – 2⃣0⃣2⃣2⃣.

De ziua națională a Belgiei, avem, chiar de la Bruxelles, mărturia lui Catalin Curea, tânăr pe care l-am cunoscut la Model European Union Iasi. Prietenul nostru absolvent de Agribussiness la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București are experiențe de muncă extrem de interesante, printre care și pe cea de stagiar #BlueBook al Comisiei Europene. Cum ieri s-a dat, din nou, startul înscrierilor în acest program al CE, ce ne spune Cătălin e exact semnul de care aveai nevoie pentru a profita la maximum de această oportunitate. Lasă-te inspirat și acționează❗


#EuroAȘI #AnulEuropeanAlTineretului #EuropeanYearOfYouth #EYY2022 #Erasmus #strongertoghether

Cum e să fii profesor la universitate și să experimentezi oportunități europene❓ E molipsitor, mai ales pentru studenții tăi❗

În ultima zi de august a lui 2⃣0⃣2⃣2⃣ – Anul European al Tineretului, îți oferim inspirație de la conferențiar universitar, dr. ing Sandu Andrei Victor – Departamentul de Tehnologii şi Echipamente pentru Procesarea Materialelor din cadrul Facultății de Știința și Ingineria Materialelor de la Universitatea Tehnică ”Gh. Asachi” Iași și, totodată, inima și creierul Euroinvent – Expoziția Europeană a Creativității și Inovării, dar și președintele Forumului Inventatorilor Români – Romanian Inventors Forum. Ca beneficiar al unei mobilități Erasmus+ în 2019, la o universitate din Polonia, Andrei Victor Sandu a redescoperit magia lui 𝒊̂𝒎𝒑𝒓𝒆𝒖𝒏𝒂̆, exact ce ne place nouă să-ți tot spunem: împreună suntem mai puternici❗


#EuroAȘI #AnulEuropeanAlTineretului #EuropeanYearOfYouth #EYY2022 #strongertoghether

Ne plesnește inima de bucurie când prietenii noștri ne vizitează și ne povestesc despre planurile lor de viitor. Cu mare, mare încântare am primit-o astăzi (cu 😽 cu tot) pe Andreea Șerban, prietena noastră, cea care ne-a dat de atât de multe ori o mână de ajutor. Ne-a adus vești bune despre ce urmează în viața ei: o mutare de la Bruxelles la Bruges, cu prilejul aprofundării în domeniul studiilor europene.

Andreea nu este doar inițiatoarea Model European Union Iasi, nu e doar unul dintre ai noștri #EuroAȘI, ci ne este inspirație și doză maximă de energie. Mult succes, Andreea❗


#EuroAȘI#AnulEuropeanAlTineretului#EuropeanYearOfYouth#EYY2022#Erasmus#strongertoghether

Astăzi îl sărbătorim cu mult drag pe Vlad, prietenul, colaboratorul și EuroASUL nostru.

Știm că a început o nouă aventură … europeană și abia așteptăm vești de la el.

La muuuuuulți ani buuuuni, dragă Vlad, tot ce îți dorești❗

Suntem în Anul European al Tineretului și ne luăm doza de inspirație de la tinerii curajoși să experimenteze oportunitățile pe care le au în Uniunea Europeană. Sperăm să te inspire și pe tine❗

COMENTARII RECENTE