Comisarul Vălean dă startul „Zilelor pentru interconectarea Europei”

Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, participă la „Zilele pentru interconectarea Europei”, care se desfășoară la Bruxelles în perioada 2-5 aprilie.

Această conferință emblematică a UE privind mobilitatea reunește părți interesate diverse, precum miniștri ai transporturilor, factori de decizie politică, instituții financiare și reprezentanți ai industriei și ai societății civile. Aceștia vor face schimb de bune practici privind crearea unei rețele de transport și de mobilitate sustenabile, inteligente și reziliente.

În centrul discuțiilor se va afla punerea în aplicare a Regulamentului privind rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T) și modul în care acesta poate îmbunătăți cu eficacitate mobilitatea cetățenilor. Participanții vor aborda și impactul pe care schimbările climatice îl au deja asupra infrastructurii, impact care urmează să se intensifice în viitor. Prin urmare, este esențial să se identifice și să se investească într-o infrastructură neutră din punct de vedere climatic și rezilientă la schimbările climatice. Pe lângă acestea, participanții vor dezbate, de asemenea, viitorul finanțării infrastructurilor.

Vezi mai mult…

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours