Standul Europe Direct Iași la EUROINVENT 2019 – Gânduri pentru Europa, în perspectiva alegerilor din 26 mai 2019

Georgiana Buzariu

studentă an II, master,

Centrul de Studii Europene,

Universitatea  ” Al.I.Cuza” Iași

În cadrul EUROINVENT 2019, ce s-a desfășurat între 16 și 18 mai la Palatul Culturii din Iași, Centrul de Informare Europe Direct Iași a promovat cetățenia europeană și alegerile din 26 mai 2019 cu ajutorul a  4 stagiare, masterande în anul II la Centrul de Studii Europene – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Alina Baran, Victoria Mihai, Elena Paiu și Georgiana Buzariu, au avut rolul principal în consemnarea ”Gândurilor pentru Europa” ale celor care au vizitat Expoziția Europeană a Creativității și Inovării.

Dacă e să facem un bilanț din perspectiva implicării civice a inventatorilor cercetătorilor, vizitatorilor expoziției, reprezentanților presei sau ai autorităților publice locale prezenți la eveniment putem face următoarele observații:

                Echipa ce s-a ocupat de standul Europe Direct Iași la Euroinventa avut oportunitatea de a afla părerile a numeroase pesoane prezente la eveniment, printre care participanţi la eveniment dar şi persoane venite pentru a vizita standurile de inventică.

                Deşi întâmpinată de o iniţială reticenţă din partea publicului, ca oricare lucru ce are legătură cu politica, invitaţia de a lăsa un gând sau o părere despre viitorul Europei, al Uniunii Europene sau a cetăţenilor săi, nu a întârziat în a primi tot felul de păreri şi sugestii pentru o mai bună funcţionare şi dezvoltare.

                De la păreri care îndeamnă la o mai bună comunicare şi unitate între statele membre ale Uniunii Europene până la mesaje motivaţionale adresate acestora, publicul nu a dezamăgit în a-şi face cunoscut punctul de vedere.

                Printre persoanele care şi-au dedicat o parte din timpul lor pentru a ne lăsa mesaje pentru Europa au fost şi cetăţeni din alte state membre ale Uniunii prezenţi la eveniment, dar şi din afara ei, aceştia lăsându-ne cele mai bune gânduri cu privire la o bună funcţionare a acesteia.

                Pe lângă încurajarea persoanelor prezente la eveniment de a ne lăsa un gând despre Europa pe hârtie, a fost de asemenea încurajată şi prezenţa la vot în data de 26 mai, data alegerilor europarlamentare, ce vor stabili viitoarea componență a  Parlamentului European, acesta fiind un lucru foarte important în calitate de cetăţeni dar şi ţinând cont de evenimentele pe fondul cărora se desfăşoară acest scrutin.

                Aşadar, haideţi să ne facem datoria de cetăţeni şi să mergem la vot în data de 26 Mai!

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours