Comisia transmite către Meta constatări preliminare cu privire la modelul de „plată sau consimțământ” al acesteia

Comisia transmite către Meta constatări preliminare cu privire la modelul de „plată sau consimțământ” al acesteia, în legătură cu încălcarea Regulamentului privind piețele digitale.

Meta

Comisia a informat astăzi, 1 iulie, Meta cu privire la constatările sale preliminare potrivit cărora modelul de publicitate „plată sau consimțământ” al acesteia nu respectă Regulamentul privind piețele digitale (RPD). În opinia preliminară a Comisiei, această alegere binară obligă utilizatorii să își dea consimțământul pentru combinarea datelor lor cu caracter personal și nu le oferă o versiune mai puțin personalizată, dar echivalentă, a rețelelor sociale ale Meta.

Margrethe Vestager, vicepreședinta executivă responsabilă cu politica în domeniul concurenței, a declarat: „Investigația noastră urmărește să asigure contestabilitatea pe piețele unde controlori de acces precum Meta au acumulat datele cu caracter personal ale milioane de cetățeni ai UE de-a lungul multor ani. Opinia noastră preliminară este că modelul de publicitate al Meta nu respectă Regulamentul privind piețele digitale. Dorim să le oferim cetățenilor posibilitatea de a prelua controlul asupra propriilor date și de a alege o experiență mai puțin personalizată în ceea ce privește publicitatea.” 

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours