Premiile celei de a 10-a editii EUROINVENT

                   Astazi, 19 mai 2018, s-a incheiat cea de a 10-a editie EUROINVENT, evenimentul care aduce in fiecare an, la Iasi, inventatori si cercetatori din toata lumea.
                    Va reamintim ca, in perioada 17-19 mai, la Palatul Culturii, cei pasionati de noutatile tehnice si din domeniile stiintifice au avut ocazia de a admira peste 570 de inventii si cercetari din peste 30 de tari.

                Ceremonia de premiere ce s-a desfășurat la Palatul Culturii, în Sala Voievozilor, a încheiat cea de-a 10 ediție EUROINVENT, evenimentul care aduce an de an, la Iași,  inventatori și cercetători din toată lumea.

Premiile ediției aniversare desemnate de juriul internațional au mers către cele mai bune dintre cele peste 570 de invenții și cercetări, astfel:

  • Premiul pentru cel mai tânăr inventator ”Andi Dwi PUTRA” i-a revenit

unui inventator din echipa Malaeziei, Ainnur Awatif Azizi.

  • Varianta internațională Premiului pentru femeia inventator a mers către Noorhafiza Muhammad, tot din Malaezia, iar cea națională, către Laura Olariu de la SC Biotehnos SA Otopeni.
  • Ovidiu Nemeș, de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a primit Premiul pentru performanță în educație și cercetare
  • Echipa coordonată de conf. univ. dr. arh., habil. urb. Vasile Meiţă de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă URBAN-INCERC București a primit  Premiul pentru Mediu (The Green Environment Award).
  • Premiul Forumului Inventatorilor Români i-a revenit medicului prof.univ.dr. Alexandru Sabău de la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu
  • Echipa Hofigal a primit Premiul pentru cercetări avansate în biologie ”Prof Hazim AL DARAJI”
  • Premiul EUROPE DIRECT Iași a mers către echipa Facultății de Științe de la Maejo University din Thailanda, cel al Universității ”Al. I. Cuza” (UAIC) către Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Chimie si Petrochimie – ICECHIM București, cel al Universității Tehnice ”Gh. Asachi”, către Marian Ciprian Mitric (coord. Goran Ecimovic) de la Croatian Inventors Network, iar Premiul platformei Arheoinvest UAIC a mers către Rodica Mariana Ion, prof. univ. dr. al Universității ”Valahia” din Târgoviște și cercetător al ICECHIM București.
  • Inventatorul individual Vasile Lupu a primit Premiul pentru cel mai în vârstă inventator.
  • Premiul pentru Medicină ia fost acordat unei echipe coordonate de Mohammed A. Salman, din Iraq.
  • Premiul pentru cel mai bun design a mers către Școala Paradis iar Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor de la Universitatea ”Dunărea de jos” Galați a primit Exquisite Award,

O inventatoare din Thailanda, Wilasinee Kositchaiwat, a primit MARELE PREMIU ȘTIINȚIFIC EUROINVENT 2018 – varianta internațională.

MARELE PREMIU ȘTIINȚIFIC EUROINVENT 2018 și premiul în valoare de 10.000 de lei, oferit, pentru al III-lea an consecutiv, de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, i-a revenit echipei coordonate de Mihaela Petric, de la Institutul de Chimie Timișoara al Academiei Române.

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a primit trofeul MARELE PREMIU EUROINVENT 2018.

Cea de-a 10-a ediție EUROINVENT, unul dintre cele mai mari saloane de inventică din Sud-Estul Europei, s-a desfășurat sub înaltul Patronaj al Ministerului Cercetării și Inovării, cu sprijinul Consiliului Județean Iași, al Primăriei Iași și al Complexului Muzeal Moldova Iași (Palatul Culturii), în organizarea Forumului Inventatorilor Români, a Centrului de Informare Europe Direct Iasi (structură-gazdă  Asociația pentru Ecologie și Dezvoltare Durabilă), a Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi”, a Universității ”Alexandru Ioan Cuza”, a Universității de Medicină și Farmacie ”Gr.T.Popa”, a Universității de Arte ”George Enescu” și a Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Mediului.

 

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours