Să ne amintim! Institutul Francez din Iași a marcat, împreună cu Europe Direct Iași, Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

       Institutul Francez din Iași a găzduit, vineri, 26 ianuarie 2018, două evenimente de comemorare a victimelor Holocaustului.

       La primul eveniment,  președintele Comunității Evreiești din Iași, domnul Abraham Ghiltman, a intrat în dialog cu elevi și profesori de la Liceul Teoretic ”Vasile Alecsandri”, Colegiul Economic Administrativ, Colegiul Național, Liceul Tehnologic Economic de Turism și de la Liceul Tehnologic Economic ”Virgil Madgearu”.

Tinerii au realizat Arborele Memoriei, pentru ca drame precum Holocaustul să nu mai aibă loc.

       Cel de-al doilea eveniment a fost deschiderea expoziției documentare Dâre de lumină. Femeile în timpul Holocaustului a Institutului Internaţional pentru Memoria Holocaustului, Yad Vashem.

       Expoziția poate fi vizitată la Institutul Francez din Iași până pe 8 februarie. Pentru cei care nu cunosc limba franceză, organizatorii pun la dispoziția broșuri în limba română.

       Cele treizeci de panouri surprind, prin intermediul portretelor de femei pe care le schiţează, fragmente vii din experienţele trăite de acestea, cu accent pe căutarea disperată a unor frânturi de normalitate. Creativitatea şi imaginaţia par a fi soluţiile miraculoase prin care viaţa continuă în timpul acestui episod tragic al istoriei.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours