DIN ACTIVITATEA CENTRULUI
- ticket title
- Coronavirus: UE trimite echipamente de protecție personală Republicii Moldova
- Coronavirus: Comisia aprobă al doilea contract cu Moderna pentru a asigura până la 300 de milioane de doze suplimentare
- Un multilateralism reînnoit, potrivit pentru secolul 21: agenda UE
- Asociația Prematurilor câștigă Premiul CESE pentru solidaritate civilă acordat Românie
- Previziunile economice din iarna anului 2021: România – PIB-ul va crește cu 3,8% în 2021, respectiv cu 4% în 2022
Lidia Nistor, membru al Asociaţiei Psihologilor Profesionişti din Iaşi, a participat la cursul de formare „SOHO – for EVS Support People” ce a avut loc în Växjö, Suedia, în perioada 17-21 octombrie 2017. Cursul, organizat de Agenţia Naţională suedeză responsabilă de programul Erasmus +, a avut scop principal să ajute la îmbunătățirea calității proiectelor Serviciului […]
Lidia Nistor, membru al Asociaţiei Psihologilor Profesionişti din Iaşi, a participat la cursul de formare „SOHO – for EVS Support People” ce a avut loc în Växjö, Suedia, în perioada 17-21 octombrie 2017. Cursul, organizat de Agenţia Naţională suedeză responsabilă de programul Erasmus +, a avut scop principal să ajute la îmbunătățirea calității proiectelor Serviciului […]
De la Iași în Växjö, Suedia, drumul e scurt prin Serviciul European de Voluntariat
Publicat de admin
Publicate ca Articole similare
Lidia Nistor, membru al Asociaţiei Psihologilor Profesionişti din Iaşi, a participat la cursul de formare „SOHO – for EVS Support People” ce a avut loc în Växjö, Suedia, în perioada 17-21 octombrie 2017.
Cursul, organizat de Agenţia Naţională suedeză responsabilă de programul Erasmus +, a avut scop principal să ajute la îmbunătățirea calității proiectelor Serviciului European de Voluntariat (SEV) prin dezvoltarea competenţelor esenţiale ale persoanelor-suport (mentori, coordonatori SEV). Cursul a oferit şi informaţii actualizate despre oportunităţile oferite prin programul Erasmus+ în domeniul tineretului.
Alături de Lidia, reprezentanta României, acest curs a reunit și participanți din Turcia, Grecia, Bulgaria, Bosnia, Franţa, Albania, Marea Britanie, Portugalia, Italia, Lituania, Olanda, Estonia şi Islanda.
Obiectivele specifice ale cursului SOHO au fost înţelegerea conceptului de SEV ca şi “serviciu de învăţare” şi aspecte legate de calitatea proiectelor de tip SEV, îmbunătăţirea capacităţii de cooperare şi de lucru în cadrul parteneriatului internaţional, reflectarea asupra rolurilor, responsabilităţilor şi provocărilor din cadrul sistemului de sprijin şi a voluntarilor SEV, creşterea gradului de conştientizare a dimensiunii de învăţare în cadrul SEV şi furnizarea de instrumente pentru sprijinul pentru învăţare, sprijinirea recunoaşterii învăţării non-formale prin implementarea certificatului de tip Youthpass şi furnizarea de informaţii actualizate despre programul Erasmus+: Tineret în acţiune.
Formarea SOHO a reprezentat o ocazie excelentă pentru ca persoanele care doresc să sprijine Serviciul European de Voluntariat să îşi împărtăşească experienţele, să facă schimb de bune practici şi să construiască parteneriate informale.
Participarea reprezentantei României a fost posibilă datorită sprijinului financiar primit în cadrul Programului Erasmus+.
Asociaţia Psihologilor Profesionişti din România, cu sediul în Iași, a fost şi va continua să fie parteneră în diverse proiecte cu participare internaţională. Asociaţia a primit acreditare pentru SEV în 2013, derulând până acum, 4 parteneriate în calitate de gazdă (Hosting), primind 14 voluntari. Pentru aceste proiecte Asociaţia a colaborat cu Centrul de Educaţie Nonformală din Bucureşti şi cu Centrul de terapie pentru copii cu autism din Piatra Neamţ.
Prin metode ale educaţiei nonformale s-a demonstrat practic cum se pot dezvolta competenţele interpersonale, abilităţi şi deprinderi pentru viaţă, încrederea în sine, disciplina, responsabilitatea, capacitatea de lucru în echipă, capacităţi de planificare, coordonare şi organizare/ competenţe de gestionare a proiectelor, etc. Astfel de competenţe au relevanţă crescută în dezvoltarea personală, contribuind atât la a încuraja participarea activă a individului în societate cât şi pe piaţa muncii, toate acestea fiind complementare competenţelor achiziţionate în educaţia formală.
Toate detaliile oferite despre acest curs reprezintă responsabilitatea exclusivă a participantului din Romania, Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conţinutul informaţiei va fi folosit.
Îi mulțumim Lidiei Nistor de la Asociația Psihologilor Profesionişti din România pentru text și fotografie. Precizăm că echipa Europe Direct Iași a avut editări minime ale textului.
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comenteaza articolul