DIN ACTIVITATEA CENTRULUI
- ticket title
- Coronavirus: UE trimite echipamente de protecție personală Republicii Moldova
- Coronavirus: Comisia aprobă al doilea contract cu Moderna pentru a asigura până la 300 de milioane de doze suplimentare
- Un multilateralism reînnoit, potrivit pentru secolul 21: agenda UE
- Asociația Prematurilor câștigă Premiul CESE pentru solidaritate civilă acordat Românie
- Previziunile economice din iarna anului 2021: România – PIB-ul va crește cu 3,8% în 2021, respectiv cu 4% în 2022
V-a întârziat trenul? V-a fost anulat zborul? Aflați despre drepturile dvs. de pasager atunci când călătoriți în UE. Porniți în vacanța de vară? Este bine să știți că drepturile pasagerilor vă protejează în UE dacă ceva nu merge bine în timpul călătoriei. Normele UE asigură un nivel minim armonizat de protecție pentru pasageri, indiferent de […]
V-a întârziat trenul? V-a fost anulat zborul? Aflați despre drepturile dvs. de pasager atunci când călătoriți în UE. Porniți în vacanța de vară? Este bine să știți că drepturile pasagerilor vă protejează în UE dacă ceva nu merge bine în timpul călătoriei. Normele UE asigură un nivel minim armonizat de protecție pentru pasageri, indiferent de […]
Drepturile pasagerilor: călătoriți în UE fără griji
Publicat de admin
Publicate ca Articole similare
V-a întârziat trenul? V-a fost anulat zborul? Aflați despre drepturile dvs. de pasager atunci când călătoriți în UE.
Porniți în vacanța de vară? Este bine să știți că drepturile pasagerilor vă protejează în UE dacă ceva nu merge bine în timpul călătoriei.
Normele UE asigură un nivel minim armonizat de protecție pentru pasageri, indiferent de mijlocul de transport: avion, tren, autobuz, autocar sau vapor.
Călătoriile pot fi complicate – cu întârzieri neprevăzute, anulări și pierderea bagajelor. De aceea, deputații europeni au ajutat la introducerea unor reguli UE care obligă companiile să ofere mese și cazare, rambursări și despăgubiri în cazul întârzierilor și anulărilor.
În plus, companiile de transport din UE nu mai pot percepe prețuri diferite pentru bilete pe baza naționalității și a locului de unde se face achiziția.
Legislația UE garantează, de asemenea, o atenție deosebită față de pasagerii cu mobilitate redusă, care au dreptul la servicii gratuite de asistență.
Drepturile pasagerilor care călătoresc cu avionul
Pasagerii care călătoresc cu avionul au dreptul la o despăgubire care poate ajunge până la 600 de euro în cazul în care li se respinge îmbarcarea. Această sumă maximă este destinată zborurilor lungi care depășesc 3.500 km.
Pasagerii ale căror zboruri au fost anulate sau au sosit cu întârziere pot avea, de asemenea, dreptul la despăgubiri, dar cu anumite restricții. Regulile nu se aplică în cazurile în care companiile oferă o soluție alternativă convenabilă sau când întârzierea sau anularea a avut loc din cauza unor circumstanțe extraordinare, cum ar fi deciziile legate de gestionarea traficului aerian, instabilitatea politică, condițiile meteorologice nefavorabile sau riscurile legate de securitate.
Zboruri ≤ 1.500 km | Zboruri 1.500-3.500 km Zboruri UE ≥ 1.500 km | Zboruri ≥ 3.500 |
250 de euro | 400 de euro | 600 de euro |
În 2014, deputații europeni au propus noi norme pentru îmbunătățirea drepturilor pasagerilor din transportul aerian. Noul regulament este în curs de dezbatere în cadrul Consiliului.
Informații detaliate privind drepturile pasagerilor pentru toate tipurile de transport sunt disponibile pe site-ul „Europa ta”.
Revendicați-vă drepturile!
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comenteaza articolul