Întâlnire #DeDataAstaVotez la Iași

Diana-Alexandra Damian,
studentă an II, master,
Centrul de Studii Europene,
Universitatea  ”Al.I.Cuza” Iași

Duminică, 7 aprilie, la Iași, a avut loc prima conferință din seria: „EU’re here to stay: În ce Europă vrei să trăiești?”. Conferința a fost una de tip TEDx care a reunit povești de viață impresionate, povești care merită spuse și ascultate, dar și discuții despre teme și valori europene și despre importanța implicării civice și, nu în ultimul rând, a votului.

După conferință, voluntarii campaniei #DeDataAstaVotez s-au întâlnit într-un cadru informal, pentru un schimb de idei. Astfel, s-au prezentat obiectivele campaniei, am discutat și am încercat să înțelegem motivele pentru care unele persoane nu sunt decise sa mearga la vot pe data de 26 mai și ce acțiuni putem lua pentru a le  încuraja.

Tot în acest cadru, am discutat de ce este imporatant să votăm la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai 2019, și am enumerat câteva motive, printre care se numără: o educație de calitate, acces la informații corecte, dreptul de a-i vizia pe membrii familiei care locuiesc în alt sta membru și libertatea de circulație.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours