Conferința „EU re here to stay: În ce Europă vrei sa trăiești?”

Elena-Dorina Tănăsucă
studentă an II, master,
Centrul de Studii Europene,
Universitatea  ”Al.I.Cuza” Iași

Conferința a avut loc pe 7 aprilie, la Iași, unde 4 speakeri din 4 domenii diferite au reușit să capteze atenția publicului într-un mod inedit prin felul lor de a fi și de asemenea prin poveștile lor inspiraționale.

Deoarece evenimentul a fost de tipul TEDx, numărul tinerilor din sală a fost mare luând în vedere și faptul că această conferința a avut loc duminica.

Conferința a început la ora 12:00  la Teatru Național unde organizatorii au primit toți tinerii cu materiale educaționale și multă voie bună.

După o sesiune lungă de fotografii unde a fost evidențiat mediul online printr-un frame al unei postări din social media, anume Instagram, tinerii s-au așezat în sala pentru a asculta speakerii.

Sursa foto: pagina de Facebook a Parlamentului European, Biroul de Informare din România

Prezentatorul evenimentului a precizat încă de la început motivele pentru care ne aflăm în sală, importanța venirii noastre și toate beneficiile pe care UE ni le oferă în prezent, lasându-i ulterior pe invitați să povestească la rândul lor cum au ajuns să aibă doar de câștigat pentru că s-au implicat și au crezu ca în ei se află schimbarea.

Primul invitat, Cornel Amariei, în vârstă de 24 ade ani ne-a vorbit despre greutățile prin care a trecut de mic copil, cum la 7 ani a creat primul lui site și la 14 ani primul robot, timp în care părinții lui cu dizabilități aveau nevoie de el . El a evidențiat faptul că UE l-a ajutat foarte mult în carieră prin oportunitățile pe care i le-a oferit, pentru că a învățat, s-a implicat și Uniunea l-a lansat în acest sens. Acum Forbes USA il declară pe Cornel ca fiind unul dintre cei mai influenți 300 de tineri din Europa . Acesta face parte și din Real Leaders, un club select cu 100 de tineri vizionari care pot contura un viitor mai bun pentru România.

Cel de-al doilea invitat a fost Ana Hogaș care a povestit cum a renunțat la tot ce avea și a plecat în Turul Africii. Ea ne-a transmis un vibe pozitiv și ne-a explicat ce a înțeles în urma excursiei parcurse. Ne-a îndemnat să avem mai multă încredere în noi și sa avem „naivitatea de a crede în bunătate”.

Cel de-al treilea invitat și cel care a marcat conferința a fost Andrei Tudor, un băiat de doar 10 ani care la vârsta lui ne-a îndemnat să fim curioși și să nu încetăm să descoperim lucruri noi. La doar 10 ani a creat deja un robot, a participat la numeroase târguri de tehnologie și concursuri la care s-a făcut remarcat.

Ultimul invitat care ne-a transmis o emoție puternică a fost Tedy Necula. Acesta a ținut un discurs despre importanța alegerilor, în viața de zi cu zi dar și în politică explicând că orice drum am alege, trebuie să fim curajoși și să ieșim din zona de comfort dacă ne dorim schimbări. Acesta ne-a spus totodată să încercăm să menținem Europa pozitivă și ferită de toate aspectele negative care se scot în evidență la orice oră.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours