Locuri de muncă, creștere, investiții

             Prioritatea majoră a Comisiei  Europene este aceea de a readuce Europa pe curba de creştere şi de a crea locuri de munctă fără să genereze noi datorii.

           [kopa_block_quote class=”e.g. kopa-blockquote-1, kopa-blockquote-2″]  De la începutul crizei economice şi financiare mondiale, Uniunea Europeană a fost afectată de nivelurile scăzute ale investiţiilor şi de rata ridicată a şomajului. Sunt necesare eforturi colective la nivel european pentru a favoriza redresarea economiei.[/kopa_block_quote]

             Ca urmare a crizei, incertitudinea cu privire la perspectivele economice şi nivelul ridicat al datoriei publice şi private din unele regiuni ale au ţinut investiţiile pe loc. Totuşi, resurse financiare există, dar ele trebuie direcţionate către zonele şi domeniile care au cea mai mare nevoie de ele, iar proiectele trebuie elaborate în aşa fel încât să asigure utilizarea optimă a acestor resurse.

         [kopa_block_quote class=”e.g. kopa-blockquote-1, kopa-blockquote-2″]   Comisia se concentrează asupra utilizării mai inteligente a resurselor financiare existente şi asupra utilizării flexibile a fondurilor publice, făcând, în acelaşi timp, demersuri pentru a îmbunătăți calitatea reglementării. Ea prevede mobilizarea surselor publice şi private de finanţare, fondurile publice fiind folosite pentru a genera investiţii private suplimentare, fara a crea noi datorii.[/kopa_block_quote]

           Pentru a asigura aceasta finanţare suplimentară şi pentru a o direcţiona către proiecte de importanţă strategică şi socială, Comisia, în cooperare cu Banca Europeană de Investiţii, a lansat Planul de Investiţii pentru Europa. Acesta se bazează pe un nou Fond european pentru investiţii strategice creat în 2015, având valoarea iniţială de 21 de miliarde de euro din fonduri europene. Aceasta suma creşte datorită unui efect de multiplicare, generând investiții de peste 315 miliarde de euro. Un sfert din aceşti bani revin, ca investiții, întreprinderilor mici. Aproximativ 1,3 milioane de locuri de munca ar putea fi create până în 2017.

Vezi mai mult…

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours