De 11 ani, EUROINVENT aduce, la Iași, inventatori și cercetători din toată lumea

Cercetători și inventatori din peste 40 de țări vor veni la Iași, între 16 și18 mai 2019, la Palatul Culturii, pentru a participa la EUROINVENT – Expoziția Europeană a Creativității și Inovării, cel mai mare eveniment de inventică din sud-estul Europei.


Ceremonia oficială de desschidere va avea loc pe 16 mai, la ora 11,00, în Sala ”Henri Coandă” a Palatului Culturii din Iași, iar premierea celor mai bune invenții se va desfășura pe 18 mai, la ora 13,00, în Sala Voievozilor.


EUROINVENT a devenit un eveniment de tradiție recunoscut în lumea științifică, care are meritul de a aduce împreună cercetători și inventatori din întreaga lume, dar și oameni obișnuiți, pasionați de știință, inventică și cercetare. Evenimentul atrage atenția asupra conceptelor de cercetare și inovare, concepte ce contribuie la creșterea economică, la crearea de locuri de muncă și, în final, la o viață mai bună pentru noi toți.


Prin premiile acordate inventatorilor, recunoscute la nivel mondial datorităcomponenței juriului internațional, EUROINVENT stabilește trenduri de cercetare și de implemetare a rezultatelor cercetării în practică. Mai mult, prin premiile pentru cel mai tânăr inventator și cea mai bună inventatoare, EUROINVENT încurajează implicarea tinerilor și a femeilor în carierele științifice, una dintre nevoile stringente ale cercetării mondiale.


Pentru al patrulea an consecutiv, cea mai bună invenție va primi un premiu în valoare de 10.000 de lei, oferit de partenerul educațional Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.


În cele aproximativ 90 de standuri ale expoziției vor fi expuse peste 620 de invenții și proiecte de cercetare, grupate în 14 categorii (mediu și controlul poluării; energie și dezvoltare durabilă; agricultură și industrie alimentară; medicină, sănătate, cosmetică; echipamente industriale și de laborator; inginerie mecanică, metalurgie; construcții și materiale de construcții; aviație, industria mașinilor și transport; industrie chimică și textile; tehnologia informațiilor și comunicațiilor; tipărituri și publicitate; siguranță, protecția și salvarea persoanelor; sport, jocuri și timp liber; altele).


Vizitatorii vor putea vedea diverse dispozitive medicale, demonstrații ale metodelor terapeutice inovative din neurologie sau oncologie, ambalaje biodegradabile, metode de purificare a apei sau a aerului, noi soiuri de plante etc.


Expoziția de invenții și inovații se desfășoară în paralel cu alte manifestări: Conferința Internațională de Cercetări Inovative (ICIR 2019, ediția a V-a), Salonul de carte tehnico-științifică, artistică și literară, diverse workshopuri.


EUROINVENT este organizat de Forumul Inventatorilor Români, Asociația pentru Ecologie și Dezvoltare Durabilă, prin Centrul de Informare Europe Direct Iași, Universitatea Tehnică ”Gh. Asachi”, Universitatea ”Al.I.Cuza” din Iași, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie ”Gr.T.Popa”, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Protecția Mediului și în colaborare cu Universitatea Națională de Arte  ”G.Enescu” Iași.


EUROINVENT este singurul eveniment din România care se desfășoară cu sprijinul IFIA – International Federation of Inventors’ Associations și WIIPA – World Inventions Intellectual Property Associations, reprezentând un eveniment european de elită în domeniul inovării și cercetării.


Evenimentul se desfășoară cu sprijinul: Complexului Muzeal Moldova Iași, Consiliul Județean Iași, Primăria Municipiului Iași, KESZ România, BRD Groupe Societe General, Hofigal, iSentinel, Artis IT Univers, ArtA, Cotnari, Merlin’s Vitamin Aqua, Nescafe, Aqua Carpatica, Sartorom, Nanoteam, Zeiss, Aeroportul Iași.


Parteneri ai inovării: Ministerul Cercetării și Inovării, Ministerul Educației Naționale, OSIM Bucuresti, ProtectMark, Rotary Club Junimea.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours