EUROINVENT – Expoziția Europeană a Creativității și Inovării, evenimentul care aduce în fiecare an la Iași inventatori din toată lumea, împlinește 10 ani

Inventatori și cercetători din peste 34 de țări își vor expune creațiile la Palatul Culturii din Iași, în perioada 17-19 mai 2018, la EUROINVENT.

Forumul Inventatorilor Români, Asociația pentru Ecologie și Dezvoltare Durabilă, prin Centrul de Informare Europe Direct Iași, Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi”, Universitatea ”Al. I. Cuza”, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Gr.T.Popa”, Universitatea de Arte ”George Enescu” și Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Mediului vă invită să vizitați cele peste 570 de invenții și proiecte din diverse domenii.

Cea de-a 10-a ediție EUROINVENT se desfășoară sub înaltul Patronaj al Ministerului Cercetării și Inovării, cu sprijinul Consiliului Județean Iasi, al Primăriei Iași și al Complexului Muzeal Moldova Iași (Palatul Culturii).

Pentru noi, anul acesta este plin de semnificații: este un prilej de a sărbători centenarul României moderne – România 100; de asemenea se împlinesc 50 de ani de la înființarea IFIA –  International Federation of Inventor’s Associations, sub egida căreia suntem de câțiva ani, și tot acum, Forumul Inventatorilor Români (FIR), unul dintre organizatori, aniversează 15 ani. Sărbătorirea a 10 ani de existență EUROINVENT nu reprezintă doar o ediție jubiliară, este în primul rând dovada că cercetarea și inventica sunt domenii de interes atât pentru specialiști, cât și  pentru publicul larg”,  precizează asistent univ. dr. ing. Andrei Victor SANDU, președinte FIR și coordonator al evenimentelor ce se desfășoară sub marca EUROINVENT.

Pe lângă expoziția de invenții, au loc și Conferința Internațională de Cercetări Inovative – ICIR 2018 (17-18 mai), Salonul de carte tehnico-științifică, artistică și literară, Expoziția europeană de arte vizuale, precum și alte workshopuri sau dezbateri.

Juriul internațional va desemna invențiile care vor fi premiate, iar autorii celei mai bune dintre acestea vor primi 10.000 de lei din partea Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

EUROINVENT promovează creativitatea în context european, prin expunerea contribuțiilor școlilor academice, a instituțiilor de cercetare, dar și a inventatorilor individuali din România și străinatate.

            Vor fi prezente delegații din peste 15 țări, atât la expoziția de inventică, precum și la conferință.

            Din țara noastră, își vor disemina realizările 17 universități, 14 institute de cercetare, 9 companii cu profil de cercetare și mai mulți inventatori independenți.         

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours