Tema 2

#EuroAȘI

#anuleuropeanalcompetentelor

#EuropeanYearofSkills

În emailul în care ne solicita să o primim în stagiul obligatoriu de practică, Cristina Baltag ne-a impresionat printr-o adevărată pledoarie de cetățean european extrem de implicat: ”Mă consider o euro-entuziastă vădită, am fost promotor al democrației europene, mentor pentru noii promotori într-un proiect deja cu tradiție al celor de la Biroul Parlamentului European în România , am participat la ultimul Model European Union Iasi organizat înainte de lockdown (ediția 2020), am făcut parte din echipa de coordonare a proiectului 10′ for EU, mă implic de câte ori am ocazia în evenimente care au menirea de informa cetățenii și de a ne aduce mai aproape de UE, cele mai recente și notabile experiențe fiind organizarea primei vizite în România a Președintei Parlamentului European, Roberta Metsola, și participarea la „Level Up! – accelerating change” la Bruxelles unde reprezentanții Biroului de Informare al Parlamentului European mi-au făcut onoarea de mă trimite în calitate de voluntar https://together.eu”.

A făcut toate astea până la 23 de ani ❗

Anul acesta a fost desemnat de Uniunea Europeană a fi Anul European al Competențelor, astfel că dorim ca în 2023 să te antrenăm și pe tine să experimentezi variate oportunități europene.

Iar exemplul pe care ți-l punem, astăzi, sub ochi este o adevărată forță creatoare: vede peste tot ocazii de a se implica, debordează de energie și transmite muuuuuult entuziasm. Cristina este studentă în anul II la Centrul de Studii Europene – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi . Inspiră-te și tu din experiența Cristinei, #EuroAS al EUROPE DIRECT Iași❗