EUDIRECT
EUDIRECT

                 Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a susținut, pe 12 septembrie 2018, discursul privind starea Uniunii, în fața plenului reunit al Parlamentul European de la Strasbourg.

                Înaltul oficial european a prezentat prioritățile sale pentru anul viitor, subliniind viziunea sa despre modul în care Uniunea Europeană poate continua să construiască o „Uniune mai unită, mai puternică și mai democratică „.

               „În contextul geopolitic actual, a venit vremea Europei: a sosit momentul suveranității europene. E timpul ca Europa să își ia destinul în propriile mâini. Această convingere că „unitatea înseamnă putere” este chiar chintesența apartenenței la Uniunea Europeană. Prin partajarea suveranității, atunci și acolo unde este necesar,  fiecare dintre statele noastre națiune devine mai puternic, a declarat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

                 Discursul președintelui Juncker în Parlamentul European a fost însoțit de prezentarea a 18 inițiative concrete ale Comisiei Europene privind migrația și frontierele, securitatea, alegerile libere și sigure, parteneriatul Uniunii Europene cu Africa și UE ca actor global. Aceste propuneri au scopul de a contribui la obținerea de rezultate pozitive pentru cetățeni până la summitul de la Sibiu, din mai 2019, și înaintea alegerilor europene de anul viitor.

Broșura „Discurs privind starea Uniunii”

 

 

Starea Uniunii 2018: măsuri pentru asigurarea unor alegeri europene libere și corecte

 

 

Starea Uniunii 2018: propunere pentru renunțarea la schimbarea sezonieră a orei oficiale

 

 

Starea Uniunii 2018: noi norme pentru eliminarea conținutului cu caracter terorist de pe internet

 

 

Starea Uniunii 2018: Supravegherea consolidată a combaterii spălării banilor pentru un sector financiar și bancar stabil

 

 

Starea Uniunii 2018: pași de urmat pentru a ajunge la un compromis privind reforma din domeniul gestionării migrației și a frontierelor

 

 

Starea Uniunii 2018: o arhitectură financiară mai eficientă pentru sprijinirea investițiilor în afara UE

 

 

Starea Uniunii 2018: eficientizarea procesului decizional în domeniul politicii externe și de securitate comune (PESC)

 

 

Starea Uniunii 2018: către o nouă „Alianță Africa – Europa”

 

 

Starea Uniunii 2018: un Parchet European consolidat pentru combaterea terorismului transfrontalier

 

 

 

 

COMENTARII RECENTE