Tu cât de verde ești?


În perioada 23-25 octombrie, au avut loc, online, 4 workshopuri despre impactul pe care fiecare dintre noi îl are asupra mediului înconjurător. Iașul este unul dintre cele mai poluate orașe din România, astfel că din ce în ce mai mulți locuitori ai săi sunt interesați de modul în care ar putea scădea nivelul de poluare din oraș, precum și de efectele pozitive ale economiei circulare ca tendință globală majoră și ireversibilă.



Peste 80 de persoane au participat la acest eveniment de conștientizare cu privire la Pactul verde European și cum se poate traduce acesta în acțiuni concrete Principalul mesaj transmis a fost acela că tranziția către o economie circulară necesită o implicare activă a cetățenilor în ceea ce privește modificarea modelelor de consum. Împreună cu partenerii noștri de la Forumul Inventatorilor Români și de la Universitatea Tehnică ”Gh,. Asachi” din Iași  le-am explicat participanților ce este amprenta de mediu, cum se calculează și cum o putem reduce fiecare dintre noi.



De asemenea, am accentuat abordarea holistică a UE a dezvoltării durabile și Agendei 2030, deoarece implementarea completă a obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU este crucială pentru a consolida rezistența și a pregăti lumea pentru șocurile viitoare, pe măsură ce ne angajăm cu toții în tranziția către o economie verde și tranziția digitală.


You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours