Bugetul UE pentru 2021-2027: Comisia salută acordul preliminar privind InvestEU

Comisia Europeană salută acordul preliminar privind InvestEU, programul propus pentru stimularea investițiilor private și publice din Europa în cadrul următorului buget pe termen lung al UE pentru 2021-2027. Proiectele din România au obținut finanțări în valoare totală de 676 milioane de euro din Fondul european pentru investiții strategice (FEIS). Aceste sume ar urma să atragă investiții suplimentare de 2.6 miliarde de euro. Proiectele se adresează domeniilor: 

  • Infrastructură și inovare – 16 proiecte aprobate și finanțate cu 561 de milioane EUR de Banca Europeană de Investiții (BEI) cu sprijinul FEIS. Fondurile ar urma să atragă investiții de încă 1.4 milioane de euro.
  • Întreprinderi mici și mijlocii  – 13 acorduri aprobate, cu o finanțare de 115 de milioane de euro, încheiate cu bănci sau fonduri intermediare și finanțate de către Fondul european de investiții (FEI) cu sprijinul FEIS. Fondurile ar urma să atragă încă 1.2 miliarde de euro, ceea ce ar putea facilita accesul la finanțare pentru circa 16 089 IMM-uri și întreprinderi cu capitalizare medie. 

Vezi mai mult..

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours